Neoperativna estetska medicina

Neoperativna estetska medicina je posebna grana anti-aging medicine koja za cilj ima da poboljša i unapredi prirodan izgled i održi mladalačku svežinu procedurama koje sprovodi lekar specijalista.

TERAPIJE KOJE PRIMENJUJEMO U SKLOPU NEOPERATIVNE ESTETSKE MEDICINE:

MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je medicinska metoda koja koristi male količine lekova u vidu “koktela” koji sadrže aminokiseline, vitamine, biljne preparate, homeopatske lekove, hijaluronske kiseline i druge sastojke koji se bezbolnim putem ubrizgavaju u kožu i potkožno tkivo. Osim lica, vrata i dekoltea, ovom metodom uspešno se tretira opadanje kose, kao i višak kilograma i celulit.

Mezolifting – površinska mezoterapija

Površinska mezoterapija poznata i kao Mezolift ili Holivudski tretman je najefikasnija injektabilna anti-aging terapija na svetu za hidrataciju i instant sjaj lica. Tretman je bezbolan, radi se mikroiglicama, a rezultati su odmah vidljivi. Milimetar pod kožu se ubrizgavaju aminokiseline, vitamini, biljni preparati, homeopatski lekovi, hijaluronske kiseline, Q-enzimi, dvadesetčetvorokaratno zlato koje hrani i podmlađuju kožu, pojačavaju proizvodnju kolagena i elastina i stimulišu metabolizam. Nakon tretmana vidljivo je poboljšanje kože, a efekat raste iz dana u dan. Za najbolje rezultate potrebne su tri terapije mezolifta u kontinuitetu, po jedna terapija mesečno. Ovaj koktel je poznat kao „vitaminska bomba“.

Biorevitalizacija – dubinska mezoterapija

Dubinska mezoterapija poznata i kao biorevitalizacija najpopularnija je injektivna terapija podizanja mišićnog tonusa. Kokteli se sastoje od hijaluronske kiseline, kolagena, elastina i imaju odmah vidljiv biorevitlizujući efekat. Ubrizgavaju se dubinski (8mm) u kožu koja postaje čvrsta, elastična i podmlađena sa efektom jedrine. Tretman se primenjuje jednom ili dvaput godišnje u zavisnosti od starosti, stanja kože i stila života.

Mezobotox

Mezobotoks je injektivna terapija koja primenjuje koktel botulinum toksina, hijalurona i vitamina mikroiglom u površinski, odnosno gornji sloj kože. Ova metoda omogućava da mimika lica ostaje netaknuta, izraz lice nepromenjen, dok su bore zategnute, a efekat je potpuno prirodan izgled. Ova metoda se savetuje kod profesija poput glume, pevanja, svih javnih nastupa kao i svih onih koji žele da održavaju prirodan mladalački izgled. Rezultati se vide 5 do 6 dana nakon terapije, a efekti traju i do nekoliko meseci.
Indikacije za primenu su zatezanje bora lica.
Regije za primenu su čelo, regija oko očiju, vrat, dekolte.

Botulinski toksin

Botulinski toksin – botoks, je prečišćeni toksin koji se decenijama koristi u kozmetičke svrhe za tretiranje bora nastalih usled pokreta mišića. Botoks deluje tako što „zamrzava“ mišić odnosno ograničava njegovo kretanje i pruža glatkiji ten. Botoksom se ne leče samo fine linije i bore, već on deluje i preventivno sprečavajući nastanak dinamičnih bora što je spustilo prag primene na rane dvadesete godine.
Indikacije za primenu su zatezanje bora lica, pad tonusa kapaka i asimetrija lica, pareza i facijalis.
Takođe, osim u estetske svrhe terapija botoksa je veoma efikasna kod lečenja migrene i hiperhidroze (pojačano znojenje pazuha).
Regije za primenu su čelo, regija oko očiju, vrat, dekolte i pazuh.

Mezoterapija tela – lečenje celulita

Mezoterapija je jedinstvena medicinska terapija koja efikasno rešava problem celulita od kog pati, u većoj ili manjoj meri, više od 90% žena. Postepeno smanjuje njegov stepen, poboljšava cirkulaciju i zateže kožu dajući joj lep izgled. Zahvaljujući mezoterapiji možemo i lokalno smanjivati obime tela u regijama gde je to potrebno. Učestalost terapija je individualna, ali za lečenje celulita potreban broj terapija je uglavnom od 5-10, jednom do dva puta nedeljno.

Mezoterapija tela – mršavljenje i oblikovanje tela

Gojaznost (lat. obesitas) je hronični poremećaj metabolizma koja se ispoljava prekomernim uvećanjem masne mase u organizmu i povećanjem telesne težine. Narušava zdravlje i dovodi do brojnih komplikacija (povišeni holesterol, dijabetes, kardio vaskularna oboljenja, hormonski poremećaji...)

Indeks telesne mase (Bodž mass Index) je metoda računanja uhranjenosti. BMI se temelji na odnosu telesne težine i visine. Što je indeks više izvan okvira normalnih vrednosti, to je veći rizik od raznih bolesti. Raćuna se uz korošćenje vrlo jednostavne formule: Težina ( kg): Visina (m) = BMI (Broj kilograma podeljeno sa visinom u metrima na kvadrat).

Klasifikacija BMI
Normalna uhranjenost 18,5 - 24,9
Pred gojaznost 25 - 29,9
Prvi stepen gojaznosti 30 - 34,9
Drugi stepen gojaznosti 35 - 39,9
Treći stepen gojaznosti > 40

Prednosti mezoterapije

Mezoterapija tela u svrhu mršavljenja ima potpun efekat u kombinaciji sa pravilnom ishranom, umerenom fizičkom aktivnošću i masažama, u konsultaciji sa lekarom. Efekti mezoterapije su primetni nakon prvog tretmana.

DERMALNI HIJALURONSKI FILERI

Hijaluronska kiselina je prirodna aminokiselina koja se nalazi u ljudskom organizmu i osnovni je sastojak kože (50%). Hijaluronska kiselina snažno vezuje vodu, voluminizira i omekšava kožu.
Aplikacijom se postiže potpuno prirodan i mladalački izgled kože. Hijaluron je prirodan materijal koji koža nakon određenog vremena apsorbuje.
Koristi se za korekcije i popunjavanje bora, rešavanje problema nakon akni, vraćanje izgubljenog volumena kože.
Regije za primenu su lice, vrat, dekolte, usne, nos, jagodice.

Indikacije za primenu hijaluronskih filera su:

REGENERATIVNI BOOSTERI

Boosteri predstavljaju jedinstvenu, personalizovanu kombinaciju mezoterapije i dermalnih filera. Ova metoda estetske neoperativne medicine dovodi do stvaranja novog, prirodnog kolagena u koži, a kolagen je najobimniji protein u našem telu i predstavlja najvažniji element kostiju, mišića i ligamenata, tetiva, noktiju, kože i kose.
Kolagen je poput lepka koji drži sve ove stvari zajedno i njegov naziv dolazi od Grčke reči „kólla“ što znači lepak – vezivno tkivo.
Mezoterapijski boosteri hidriraju i hrane kožu.
Regenerativni busteri obnavljaju i regenerišu kožu.
Indikacije za primenu su podmlađivanje dehidrirane, suve i kože izložene UV zračenju i ostalim štetnim faktorima.
Regije za primenu su lice, vrat, dekolte i šake.

HEMIJSKI PILING

Hemijski piling lica je tretman koja podrazumeva aplikovanje hemijskih agenasa koji prodiru duboko, na različite slojeve kože.
Tokom pilinga skida se površinski sloj oštećenih ćelija kože lica. Piling se može primenjivati na različitim promenama kože lica, vrata i dekoltea, a tretman može biti jači ili blago agresivan koji daje efekat mikroperutanja kože sa ciljem:

Rezultat je regeneracija i podmlađivanje kože.

Vrste i jačina pilinga:

Hemijski piling – preporučuje se samo zimi (kako bi se izbegla pojava fleka zbog sunca)

Kraljevski i enzimski piling sa trenutnim i odmah vidljivim efektom, neposredan efekat podizanja mišičnog tonusa. Primenjuje se u svim godišnjim dobima.

ANTI – AGING – najači tretman za smanjenje bora, pora i podizanja mišićnog tonusa.

Radi se u seriji od tri do pet tretmana, ima za cilj usporavanje starenja (ulepšavanje, estetika, smanjivanje bora).
Nema vidljivog perutanja.
Neophodno je 3 do 5 tretmana u seriji u zavisnosti od problema kože.