Kozmetologija

Kozmetologija podrazumeva poznavanje i primenu estetike lica i tela za poboljšanje estetike lica i tela pomoću kozmetičkih tretmana za kožu, kosu i nokte. Adekvatnom primenom naprednih kozmetičkih preparata u vidu krema, seruma i maski - proizvoda koji se sve više vezuju za medicinske sastojke i terapije pod okriljem dermatologije – određenim kozmetološkim tretmanima se mogu lečiti blagi oblici dermatoloških problema, odnosno nesavršenosti koje nemaju uticaja na zdravlje, već isključivo na estetski izgled kože.

Tretmani koje primenjujemo u okviru ove specijalnosti:

GREEN PEEL

Green peel je organski biljni piling, kojim se, prema dubini, može postići efekat, površinskog, srednje dubokog i dubokog pilinga kože i lica i tela. Originalna GREEN PEEL® biljna mešavina sadrži dragocene supstance iz prirode kao što su: rastavić, ljubičica, medunika, bokvica, neven, aloe vera, kamilica i alge.

U zavisnosti od stanja kože Green peel-om se rade tri vrste tretmana:

Indikacije za primenu:

Bez obzira što se radi o intenzivnom piling tretmanu, koža se ne peruta nakon primene.

GUINOT

Osnovan u Francuskoj pre više od četrdeset godina od strane poznatog hemičara Rene Guinot-a, kolekcija proizvoda za negu kože poznata širom sveta kao „Guinot Paris“ počela je kao fokusiran pristup tretmanu kože sada već legendarnim Hidradermie tretmanom. Danas su Guinot Paris nega kože i Guinot profesionalni tretmani dostupni u preko 1.000 banja i salona širom SAD i hiljadama drugih širom sveta.

Osnova za ovo je Ginotova era koja ističe da je koža svake osobe različita i da je u različito vreme izložena različitim uslovima životne sredine i stresu. To je sinergija profesionalnih usluga i proizvoda za negu kože koja rezultira prelepom kožom, po kojoj je Guinot Paris poznat.

Hidradermie podrazumeva energiju dinamičke jonizacije i aplikovanje gelova na bazi 56 esencija biljaka i algi koje stimulišu sintezu kolagena, pospešuju elastičnost i tonus kože, sprečava i umanjuje bore lica, vrata i dekoltea.

Tretmani:

ANAZOI

AQUA SPECTRA

Aqua Spectra je kozmetička aparaturna mašina koji u više koraka koji koristi revolucionarnu tehnologiju za čišćenje, piling, ekstrahovanje i tretiranje kože – poboljšavajući ukupni izgled kože.

Tretmani ciljaju neujednačen ton kože, zagušene pore, višak masnoće, dehidriranu kožu, fine linije i bore. Eksfolira, kontroliše sebum i podstiče proizvodnju kolagena kako bi koža ostala čista, osvežena, svetlija i puna.

Benefiti Aqua Spectra:

CLEO LED MASKA

CLEO GOLD LED svetlosna terapijska maska je revolucionarna, nova generacija uređaja za celo lice i vrat koji nudi popularan tretman zasnovan na dugogodišnjim rezultatima.

Ova dvadesetčetvorokaratna maska ciljano deluje na kožu koristeći talasnu talasnu dužine svetlosti u boji i prodire u kožu na njene različite dubine. Koristeći ukupno 228 crvenih i bliskih infracrvenih LED svetla, kombinacija ove dve talasne dužine radi zajedno u cilju:

Crvena i infracrvena svetla stimulišu nove ćelije kože, pružaju zaštitu od oštećenja i pomažu u lečenju raznih kožnih problema.

HYDRAFACIAL

Hydrafacial je medicinski uređaj za hidradermoabraziju koji sprovodi patentirani trodelni režim — čišćenje, piling, a zatim primenu intenzivnih seruma u kožu. Umesto tradicionalna dermoabrazija, ovaj nežniji pristup usisava pore dok istovremeno primenjuje moćne aktivne supstance, koje hidriraju, posvetljuju, zatežu i štite kožu.

Hydrafacial se izvodi svakih 15 sekundi u svetu, odnosno 2 miliona tretmana globalno, a voljen je i zbog toga što nema nikakvog oporavka, crvenila, rezultati su odmah vidljivi a koža je umirena i hidrirana.

Indikacije za primenu: