Fizikalna terapija

Fizikalna terapija spada u oblast fizikalne medicine koja se bavi primenom različitih energetskih terapija u svrhu prevencije, lečenja i rehabilitaciju obolelih i povređenih. Fizikalne terapije se primenjuju nakon povreda, kao i kod hroničnih tegoba, odnosno u cilju smanjenja ili otklanjanja bola, poboljšanja cirkulacije lokalnih regija i celokupnog metabolizma, regeneracije i oporavka oštećenih tkiva i nerava, kao i za ojačanje i rast oslabljene mišićne snage i poboljšanje koordinacije pokreta.

TERAPIJE KOJE PRIMENJUJEMO U SKLOPU OVE SPECIJALNOSTI:

ULTRAZVUČNA KAVITACIJA

Ultrazvučna kavitacija je neoperativna medicinska procedura kojom se pomoću ultrazvuka razlažu i razbijaju duboke masne ćelije, nakon čega se vrši njihovo uklanjanje. Ovo je neinvazivna terapija nakon koje nema ožiljaka, dugotrajnog oporavka, niti neželjenih efekata i komplikacija. Potpuno bezbedne procedure ultrazvučne kavitacije masti mogu se izvesti za samo sat vremena tako da se ubrzo možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Regije za primenu su:

Benefiti ultrazvučne kavitacije su:

Indikacije za primenu su uporne masne naslage koje opstaju uprkos zdravom načinu života i sportskim aktivnostima.

LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je najbrži, najzdraviji i najprijatniji način za rešavanje problema teških i otečenih nogu, poboljšanja limfne i venske cirkulacije. Ovim tretmanom podstičemo eliminisanje nagomilanih materija, izbacivanje toksina, dubinsku stimulaciju krvnih i limfnih sudova lica, vrata, dekoltea, nogu, listova, celog tela.
Limfna drenaža je ručna tehnika masaže koja se bitno razlikuje od klasične masaže u tehnici izvođenja odnosno redosledu, pritisku, smeru i ritmu u kom se masira regija.

Indikacije za primenu limfne drenaže su:

PRESOTERAPIJA

U savremenoj nezi, pored manuelne tehnike sve više i sve efektnije se primenjuje i aparaturna tehnika limfne drenaže korišćenjem specijalno dizajniranih medicinskih aparata. Najčešće primenjivani oblik aparaturne limfne drenaže je presoterapija. Princip rada aparata za presoterapiju zasniva se na postojanju zatvorenog sistema, najčešće u obliku manžetni, koje se u toku aplikacije u ritmičnim intervalima napumpavaju i vrše pritisak na kožu i tkivo ispod nje.

Benefiti presoterapije:

Primena terapije:

PAKOVANJA ZA TELO

MASAŽE

Jedan od najefikasnijih i dobro poznatih metoda za uklanjanje celulita je masaža. Lokalnim tretiranjem problematičnih regija ubrzava se cirkulacija tkiva čime se pospešuje razmena materija u organizmu i ubrzava izbacivanje štetnih, toksičnih materija koje utiču na stvaranje celulita. Veoma je važno istaći da je anticelulit masažu neophodno da izvodi isključivo fizioterapeut ili maser obučen za ove tehnike. Kako se celulit nalazi na 3-5mm ispod površine kože masažna terapija mora biti stručna kako ne bi došlo do podliva, modrica i pucanja kapilara.

Masažna terapija uključuje:

MADEROTERAPIJA

Maderoterapija podrazumeva anticelulit masažu oklagijama. Oklagije za anticelulit masažu su posebno dizajnirani roleri neravne površine. Ovaj tretman potiče iz Kolumbije, a masaža oklagijama je danas vrlo popularna, mnogo više od klasične masaže. Redovnom primenom telo je opuštenije, bolni celulit je umanjen, poboljšava se cirkulacija i otrovi se eliminišu uz ostali višak tečnosti, pokrenuta je limfa, telo se oslobađa stresa, a koža je zategnuta.

Benefiti maderoterapije su:

U personalizovanim anticelulit terapijama preporučuje se kombinovanje maderoterapije sa pokovanjem.