PREVENTIVNA, REGENERATIVNA I ANTI-AGING MEDICINA

ANTI-AGING MEDICINA

Anti-aging medicina predstavlja novi način za brigu o zdravom i dostojanstvenom starenju. Preventivnog je karaktera i doprinosi uspostavljanju ravnoteže u organizmu tamo gde je ona narušena, ili služi kao podrška zdravom organizmu da dugo ostane takav. Sve duže živimo. Svake godine se produži životni vek za tri meseca, a bolesti povećavaju kako starimo. Misija anti-aging medicine je da smanji mogućnost oboljevanja i produži životni vek za šta su potrebni novi alati, nova terapeutska sredstva, novi načini predviđanja i prevencija.

PREVENTIVNA MEDICINA

Preventivna medicina je grana medicine kojom se odlaže ili sprečava pojava bolesti i utiče na kvalitet zdravstvenog stanja u celosti. Faktori životne sredine, genetska predispozicija i stil života utiču na stanje tela i duha, a njihovim razumevanjem mogu se dati određene preporuke i mere za kvalitetniji život.

REGENERATIVNA MEDICINA

Regenerativna medicina je grana medicine koja razvija terapije za ponovni rast, obnovu ili zamenu oštećenih ili obolelih ćelija, organa ili tkiva. Regenerativna medicina je zasnovana na multidisciplinarnom pristupu čije terapije dovode do ubrzavanja fizioloških procesa koji imaju za cilj brže i efikasnije zarastanje. U IOANNA REGEN Klinici tim lekara specijalista, na osnovu celokupnog zdravstvenog stanja pacijenta, personalizovanom terapijom određuje i targetira regiju koja se tretira za najbolje rezultate.

Za terapiju se koristi krv pacijenta bez dodatka bilo kakvih lekova, supstanci ili aditiva u celom procesu. Ovom metodom poboljšava se komunikacija i aktivacija ćelija na mestu povrede i time se olakšava regeneracija. Prirodni proteini koji se prvenstveno nalaze u trombocitima, a odličan izvor prirodnih faktora rasta je ljudska plazma bogata trombocitima (PRP).

Kontraindikacije za primenu regenerativne terapije su pacijenti sa:

U okviru PREVENTIVNE, REGENERATIVNE I ANTI-AGING MEDICINE primenjujemo:

4P ANTI-AGING METODA

Anti-aging medicina predstavlja novi način za brigu o zdravom i dostojanstvenom starenju. Preventivnog je karaktera i doprinosi uspostavljanju ravnoteže u organizmu tamo gde je ona narušena, ili služi kao podrška zdravom organizmu da dugo ostane takav. 4P predstavlja medicinu lepog i zdravog starenja ili dugovečnosti. Osmislio ju je stručni saradnik IOANNA REGEN Klinike, predsednik Svetske asocijacije anti-aging medicine dr Claude Dalle iz Francuske. To je u potpunosti integrativna medicina, koja obuhvata i koristi sve testove i radiologiju, genetičke testove, telomere, neurotransmitere… Ovaj pristup povezuje Vaše gene sa Vašim životnim stilom i predlaže vam kako da unapredite svoje zdravlje i produžite zdravstveni vek.

Medicinu Lepog i zdravog starenja 4P može da primenjuje samo lekar anti-aging specijalista i ona podrazumeva:

INFUZIONA SUPLEMENTACIJA

Infuziona suplementacija u razvijenom svetu je postalna neminovnost. Dr Ioanna Batsialou osmislila je infuzionu terapiju koja uz brzu hidrataciju odgovarajućim fiziološkim rastvorom sa rastvorenim suplementima obezbeđuje brzu nadoknadu svega sto je neophodno za održavanje zdravlja i njihovu dostupnost svakoj ćeliji organizma. Infuzije obezbeđuju brze pozitivne efekte bez patoloških posledičnih stanja, ubrzanu detoksikaciju, održavanje zdravlja i kondicionog stanja, pruža snažnu potporu edogenom antioksidacionom sistemu, deluje antioksidativno, povećava imunološke sposobnosti organizma, reguliše mitohondrijalnu aktivnost, doprinosi telemeraznoj aktivnosti, redukuje zamor, doprinosi uspostavljanju cirkadijalnog ritma primarno odnosa budnosti i spavanja, pomaže u terapijama gojaznosti, endotelijalne aktivnosti i normalnom fukcionisanju srca i krvnih sudova, doprinosi stabilizaciji razdražljivosti ćelija razdražljivih tkiva.

Vrste infuzione suplementacije u IOANNA REGEN Klinici:

IV VITALNOST – Infuzija za VITALNOST predviđena je za pacijente koji su izloženi izrazitom kontinuiranom fizičkom i mentalnom naporu. Primenjuje se dva do tri puta sedmično tokom mesec dana i najdelotvornija je u sledećim stanjima:

IV DETOX - Infuzija za DETOX namenjena je za detoksikaciju organizma i poboljšanje metaboličkih procesa. Praktikuje se dva do tri puta sedmično tokom mesec dana. Zahvaljujući ovoj infuzionoj terapiji:

IV BOOSTER - V BOOSTER – infuzija osmišljena za potrebe instant osnaživanja pacijenta. Koristi se u svim akutnim situacijama kada je neophodno momentalno podići energiju organizma i ceo sistem. Poboljšanje celokupnog stanja organizma je odmah vidljivo. Osim akutnih stanja, ova infuziona terapija, u skladu sa životnim stilom pacijenta, može da se primenjuje i dva do tri puta sedmično tokom mesec dana. Indikovana je u sledećim stanjima:

IV ANTI AGING – ANTI-AGING infuzija namenjena je kontinuiranom očuvanju i održavanju vitalnosti. AAG infuzija najviše doprinosi efektima estetske neoperativne medicine. Primenjuje se jednom mesečno zarad očuvanja lepote, zdravlja i dugovečnosti. Neki od pozitivnih efekata AAG infuzije su:

IV POSEBNA INFUZIJA - POSEBNA infuzija je personalizovana. Namenjena je onima koji trpe velike fizičke ili umne napore: sportistima, biznismenima, pilotima i svima preko 40 godina starosti koji su u stanju stalnog iscrpljivanja organizma… U skladu sa procenom lekara, prepisuje se u odnosu na individualne potrebe pacijenta koje mogu podrazumevati:

DERMATOLOGIJA

Dermatovenerologija ili dermatologija je grana medicine koja se bavi zdravljem kože i sluzokože, kose i noktiju. Dermatolog se stara o bolestima u najširem smislu reči, kao i o nekim kozmetičkim problemima kože, kose i noktiju.

Dermatologija kao nauka koristi različite preventivne i regenerativne metode kako bi sa jedne strane usporila proces starenja, a sa druge podmladila kožu u starijoj dobi. Te metode mogu biti neinvanzivne i primenljive u vidu krema i prilinga koji deluju površinski na kožu, ali i na potkožno tkivo.

Laseroterpija ima primat za bezbednost i efikasnost u savremenoj dermatološkoj terapiji. Njihova prednost je izuzetna preciznost i minimalno vreme oporavka, pa se u kratkom roku može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Laseri se koriste u različite svrhe i njima se mogu lečiti skoro svi dermatološki problemi.

U cilju biorejuvenacije kože preporučuje se kombinovanje lasera sa terapijama poput stimulatora kolagena, vitaminskim busterima, mezoterapijskim koktelima i PRP tretmanima krvnom plazmom.

Za postizanje optimalnih dermatoloških rezultata neophodno je kombinovati metode i terapije.

Savremena dermatološka praksa podrazumeva i primenu hijaluronskih filera u cilju nadoknade izgubljenog volumena i botulinskog toksina za rešavanje dinamičnih bora. Kod muškaraca, ali i žena, sve je češči problem gubitka kose – alopecija. Uz adekvatnu terapiju alopecije, u cilju stimulacije rasta dlake, mogu se koristiti tehnike koje se koriste i u rejuvenaciji poput PRP i microneedling metoda, kao i uz adekvatnu suplementaciju i primenu medicinskih šampona i losiona.

Pre bilo kakvih tretmana i terapija neophodan je temeljan dermatološki pregled uz dermatoskopiju i trihoskopiju u cilju identifikovanja problema i utvrđivanja najefikasnije metode za rešavanje istog.

KARDIOLOGIJA

Kardiologija je oblast interne medicine koja izučava bolesti srca i krvnih sudova. Kardiologija obuhvata medicinsku dijagnostiku i lečenje urođenih srčanih mana, bolesti koronarnih arterija, srčane insufijencije, vulvularne srčane bolesti i elektrofiziologiju.

POJAVA ZNAKOVA I SIMPTOMA KOD NAIZGLED ZDRAVIH OSOBA KOJI UKAZUJU DA JE NEOPHODNA PROVERA FUNKCIJE RADA SRCA I KRVNIH SUDOVA:

PACIJENTI SA RAZVIJENOM KLINIČKOM SLIKOM (sa postavljenom dijagnozom):

PREVENTIVNA I REGENERATIVNA KARIOLOGIJA: Holistički kardiološki pristup koji podrazumeva:

PREPORUKA: SVI PACIJENTI KOJI SU PRELEŽALI COVID JEDNOM GODIŠNJE TREBALO BI DA IMAJU KONSULTACIJE KOD KARDIOLOGA, POSEBNO PACIJENTI KOJI IMAJU FAKTORE RIZIKA ZA BOLESTI SRCA I KRVNIH SUDOVA.

ENDOKRINOLOGIJA

Endokrinologija je grana medicine koja se bavi poremećajima endokrinog sistema i hormonima u čitavom organizmu. Endokrini sistem je sistem žlezda koje se pod uticajem spoljnih i unutrašnjih faktora sintetišu hormoni koji regulišu metabolizam, seksualne aktivnosti, rast, količinu vode i minerala u organizmu, itd. Endokrine žlezde su EPIFIZA, HIPOFIZA, ŠTITASTA ŽLEZDA, GRUDNA ŽLEZDA, NADBUBREŽNA, PANKREAS, JAJNICI, TESTISI.

PACIJENTI SA RAZVIJENOM KLINIČKOM SLIKOM (sa postavljenom dijagnozom):

Pojava znakova i simptoma kod naizgled zdravih osoba koji ukazuju da je neophodna provera hormonskog statusa čitavog organizma ili pojedinih organa:

Cilj terapije je povratiti celokupan zdravstveni balans, osećaj energije i povećati kapacitet za fizičku aktivnost, omogućiti vežbanjem korigovanje telesne mase i oblikovanje tela, popraviti elastičnost kože – OSEĆATI SE ZADOVOLJNO.

DIJETOTERAPIJA

Medicinska dijetoterapija je način lečenja ishranom prepisanom od strane lekara sa ovlašćenom licencom odnosno dijetoterapeuta, što ga razlikuje od nutricioniste ili dijetetičara.

Dijetoterapeut postavlja nutritivnu dijagnozu, odnosno prepoznaje problem koji zahteva dijetesku intervenciju. Takođe, dijetoterapeut sarađuje sa drugim lekarima specijalistima – endokrinolog, kardiolog, onkolog, dermatolog, itd. u okviru multidisciplinarnog (timskog) pristupa u kom je terapija ishranom sastavni deo terapije sa ciljem da se koriguje i smanji ili potpuno ukine terapija lekovima tokom vremena.

Pregled kod dijetoterapeuta uključuje:

Struktuisan dijetetski plan uključuje:

Kome je potrebna dijetoterapija:

Ove promene mogu biti zaustavljene, ublažene i reverzirane pravovremenom dijeteskom intervencijom!

METODA DR JAGODE JORGE OBUHVATA:

Uspeh dijetoterapije je povratak svih parametara na početno, zdravo stanje i usmerenje ka pravilnom održavanju načina ishrane u budućnosti. Na IOANNA REGEN Klinici prof. dr Jagoda Jorga koristi najsavremeniju tehnologiju za dijagnostiku – medicinsku InBody vagu koja daje preciznu analizu sastava tela.

GENETIKA

GENETSKA ANALIZA ili DNK testiranje jedno je od medicinskih oblasti zdrvstvene zaštite koje tesitranjem gena pruža pacijentu mogućnost da dobije sveobuhvatnu dijagnozu neophodnu za pravilan i pravovremen odabir:

Genetsko testiranje se radi JEDNOM U ŽIVOTU i nije ga potrebno ponavljati, a ovu kvalitetnu i temeljnu analizu mogu raditi mlade ili stare, zdrave ili bolesne osobe. Proces genetske analize je precizno definisan, poverljiv i jedinstven.

Akutna, hronična, odnosno TRENUTNA OBOLJENJA NE UTIČU NA REZULTATE ANALIZA, kako genetsko testiranje daje uvid u inicijalni status organizma, njegovih preferenci i predispozicija.

PREVENTIVNA GENETIKA se bavi povezivanjem genskih karakteristika čoveka sa prehrambenim i životnim navikama, otkrivanjem genskih ranjivosti i jakih strana, individualnim potrebama za suplementima, nalinima detoksikacije organizma, a sve u svrhu ranog otkrivanja i prevencije određenih bolesti.

Prevencija je dobra – ciljana prevencija je još bolja! Genetsko testiranje je neophodan ali ne i jedini element potreban za realizaciju efikasnog personalizovanog programa. Ovi rezultati se uvek moraju analizirati u kombinaciji sa kliničkim i ličnim podacima pacijenta, a preporuke su specifične i visoko personalizovane.

Nutrigenetičar koristeći personalizovanu genetičku ekspertizu preložiće šta tačno morate preduzeti kako biste se efikasno zaštitili od različitih poremećaja kao što su:

Nutrigenetska analiza pruža uvid i omogućava visoko personalizovane informacije o mogućnostima prevencije različitih bolesti i poremećaja uzrokovanih sredinom (zloćudni tumori, hronični umor, alergije, endometrioza i dr.) putem personalizovane ishrane. Analiza 8+2 gena, u zavisnosti od genetičkog statusa u porodici, daju uvid u zdravstvene tegobe kao što su:

Farmakogenetskom analizom dobija se genetička lična karta lekova koja pruža optimalnu, individualizovanu mogućnost lečenja. Ova analiza, koja se radi jednom u životu, namenjena je osobama koje:

Dermatogenetskom analizom se utvrđuje inicijalni status kože, preference u nezi i predispozicije starenja i obnavljanja ovog najvećeg ljudskog organa.

Koliki je genetski kapacitet vaše kože?

Kako reaguje na UV zrake, zagađenje, starenje?

Podaci zapisani u genima pomažu izboru najefikasnijeg antioksidansa ili vitamina, pomažu najboljem načinu zaštite kože.

Analizom telomera možete saznati vašu „ćelijsku starost“. Osobe koje imaju duže telomere žive kvalitetnije i zdravije su, odnosno bolesti povezane sa starenjem izostaju ili se javljaju znatno kasnije u životu. Na skraćivanje telomera, sem genetičkog nasleđa, utiču i spoljni faktori, način ishrane, fizička aktivnost, stres...

Adekvatnom ishranom i suplementacijom možemo aktivirati TELOMERAZU, odnosno specifičan enzim koji može usporiti ili zaustaviti skraćivanje telomera, čak i uticati na njihovo produženje. Na ovaj način možemo uticati na kvalitetniji život.