MYAKURAKU ENERGETSKO ISCELJENJE

ŠTA SU MERIDIJANI I ŽIVOTNA ENERGIJA?

Osnovni deo učenja istočne medicine zapravo je učenje o meridijanima (kanalima) ljudskog organizma I životnoj energiji Či koja kroz njih protiče.

Ako se organ nalazi u granicama normale, to jest u ravnoteži, energija protiče kroz kanal koji njoj odgovara bez zadržavanja u skladu sa dnevnim ritmom. Ali ako je funkcija poremećena, meridijan se ”začepljuje“, tok energije u njemu je poremećen, on može da postane podložan bolestima, a mišićne grupe kroz koje prolazi postaju napregnute, što otežava protok energije.

S druge strane, ako poboljšavamo stanje kanala, postižemo u njemu normalni prolaz energija, mi samim tim možemo uticati na funkciju fiziološkog sistema kojem taj meridijan odgovara.

Tako, kada je čovek bolestan, meridijane u njegovom telu treba „pročistiti“ odgovarajućim merama. To je terapija medikamentima, masaža, vežbe disanja i fizičke vežbe, kao i sistem psihološke samoregulacije i meditacije u skladu sa savetima lekara.

 

ŠTA JE MYAKURAKU ENERGETSKO ISCELJENJE?

Ako se ljudsko telo posmatra kao hram – mi funkcionišemo uz neverovatnu pomoć naših arterija, vena, nerava i limfnih žlezda. U Japanu se neguje verovanje da postoji i dodatni sastojak u ovim sistemima: Myakuraku. Tako se nazivaju skriveni putevi kojima su delovi našeg tela međusobno povezani. Myakuraku predstavlja putnu kartu za energetske kanale našeg tela, postoje glavni i pomoćni putevi. Dakle, stimulacijom vrha glave, na primer, taj nadražaj ide u oko i značajno se poboljšava vid. Tim vezama se može pristupiti putem principa akupunkture, ali ne može svako da proizvede odgovarajuće nadražaje korišćenjem udaljene tačke kako bi uticao na određeni deo tela.

Jedna od onih koja je među najveštijim lekarima sveta za metod Myakuraku energetskog isceljenja je stručni saradnik specijalne bolnice IOANNA, espert za ovu proceduru iz Japana, dr Erminerikaru Stregiopoulos, specijalista Interne medicine i endokrinologije.

Prava isceliteljska moć u smislu anti-aginga i podmlađivanja fiziološkog stanja organizma, što se očituje i u spoljašnjem izgledu pacijenta, prema istočnjačkom verovanju, zavisi i od toga koliko je lekar specijalista energije u stanju da preuzme i prenese drugoj osobi pa se tako, na primer, stimulacijom stopala lice, kao nekom magijom, zateže.

 

KAKO SE SPROVODI MYAKURAKU ENERGETSKO ISCELJENJE?

Myakuraku energetsko isceljenje vrši se od strane lekara stimulacijom više od deset bioaktivnih tačaka na koži tela akupunkturnim iglama ili injekcijama mezoterapijskih koktela – malim količininama aminokiselina, vazodilatatora, minerala, vitamina, homeopatskih lekova, a izbor metode zavisi od stanja koje se tretira I individualnog pristupa pacijentu.

 

KADA SE PRIMENJUJE MYAKURAKU ISCELJENJE?

Myakuraku energetsko isceljenje može da se primenjuje samostalno ili kao dopunska metoda u savremenoj medicini. Umanjuje osećaj bola, utiče na fizičko I psihičko zdravlje čoveka, opušta mišiće, popravlja cirkulaciju, disanje, reguliše apetit, varenje, nivo hormona, deluje smirujuće.

Primenjuje se kod svih onih koji žele da poboljšaju svoje opšte stanje organizma, unaprede zdravlje, vrate ili produže vitalnost I postignu opšti psiho-fizički balans.

 

MYAKURAKU ISCELJENJE U ANTI-AGING I ESTETSKOJ MEDICINI

Veoma dobre rezultate postiže u anti-agingu: kod poremećaja imuniteta, metabolizma, detoksikacije, zatim migrena, išijalgije, bolnih menstruacija, hormonskih disbalansa, opadanja kose…

U estetskoj medicini specifičnost Myakuraku energetskog isceljenja I jeste u poboljšavanju opšteg stanja organizma koje se očituje I spoljašnjim izgledom, ako se uzme u obzir da su koža i lice pokazatelji rada svih organa.

Cilj Myakuraku energetskog isceljenja je da se očuva ukupno zdravlje, ali I svežina, lepota I mladalački izgled produže. Tretiranjem određenih bioaktivnih akupuntkurnih tačaka na telu, postižu se sjajni rezultati u smislu zatezanja kože, ublažavanja bora I podizanja mišićnog tonusa.

 

KOLIKO TRAJE MYAKURAKU ENERGETSKO ISCELJENJE?

Trajanje lečenja, učestalost I broj tretmana traju u zavisnosti od stanja organizma, simptoma, jačine tegoba. Preporučuje se najmanje tri tretmana zaredom na svakih 3-4 meseca, dok tretman traje oko 5-10 minuta. Za svakog pacijenta se određuje individualan režim lečenja I pristupa. Bezbolno je I nisu primećeni neželjeni efekti osim prolaznih modrica.

 

KAKO USPORITI PROCES STARENJA? (DEO ZA BIOGRAFIJU)
Inostrani ekspert IOANNA specijalne bolnice iz Japana je i dr Erminarikaru Stergiopoulos, specijalista interne medicine i endokrinologije čija karijera je posvećena omogućavanju boljeg kvaliteta života svojim pacijentima.

”Mladost nije samo san, možemo je ostvariti ovde i sad. Da li to želite? Mogu vam ponuditi i puno više od toga. Verujem u temeljan pristup podmlađivanju – za mene nije bitno da li je jabuka glatka i sjajna spolja. Meni je cilj da je učinim zdravom i jakom iznutra, a tek potom da sačuvam blistavu spoljašnjost. Većina ljudi je rođena zdrava, ali zbog svog nemara se na kraju razbole. Previše pića, previše hrane, nekvalitetan san, prekomerno pušenje, zanemarivanje tela kada je bolesno, previše rada, previše sna, nedostatak fizičke aktivnosti i malo običnih i jednostavnih stvari. PAN METRON ARISTON!, kaže grčka izreka – umerenost u svemu. Moramo sami sebi postaviti granice, pre nego što završimo kod doktora.  Nemojte popiti celu bocu vina, popijte dve čaše umesto toga. Nemojte jesti dok ne napunite stomak, pojedite 80% od onoga što ste planirali. Uvedite malo dijete jedanput nedeljno – eventualno preskočite jednu večeru ili pojedite niskokaloričnu večeru, zagovara doktorka Erminarikaru.