PLEXR

Kako je nastao PLEXR?

Uvođenje PLEXR-a u anti-aging medicinu nastalo je zbog bezizlaznog položaja onih koji su imali loša iskustava sa hriruškim intervencijama, rezovima, šavovima i bolom, ali ipak žele da sebi pruže radost mladalačkijeg izgleda i da u maksimalnom stepenu izbrišu znakove starenja koji postoje u periorbitalnoj (očnoj) regiji ili uopšteno čitavog lica. PLEXR je neinvazivni aparat koji koristi tehnološku inovaciju baziranu na plazmi u svrhu zamene hirurških intervencija.

 

Šta su benefiti PLEXR-a

Emituje novi vid energije čime dovodi do dinamičkog neinterventnog liftinga (podizanja kože) bez kontraindikacija. Sa PLEXR-om se mogu smanjiti neželjene bore, kesice oko očiju, podočnjaci, hiperpigmentacije (fleke), pege od sunca, ožiljci, akne ili ožiljci od akni, žućkasta ispupčenja u regiji oko očiju, strije, hiperkeratoze, bradavice, ispraviti nepravilnosti usana rađenih trajnim materijalima, podići kapci i sve to bez pojave opekotina na osnovnom sloju kože ili potkožnog tkiva. Formira se bočni luk sličan maloj munji (elektro, elektrostatički napon) koji izaziva naglašavanje gasova koji postoje u atmosferi epiderma. Sublimira fluide površinskih tkiva, elastične niti se proširuju i skraćuju i na taj način postižemo rezultate „lifting-a“, potpuno beskrvno i bez ikakvih odstranjivanja u regiji očnih kapaka, usana, generalno u oblasti lica, vrata, dekoltea i drugih posebnih delova (lifting pupka, lakta, mišića nadlaktice…)

 

Kako funkcioniše PLEXR?

Predstavlja takozvanu meku hirurgiju sa rezultatima koji se dobijaju operacijama. Koristi jonizirani vazduh u kojem se stvara iskra poput munje, odnosno, plazma zagreva tkivo. Uz snažan efekat zagrevanja, koža se zateže i na taj način dolazi do biostimulacije i podsticanja prirodnog procesa obnavljanja kože uz razvoj novog kolagena i podmlađivanja kože. Ovaj postupak primorava elastična vlakna da se po potrebi smanjuju ili da narastu, čime se dobija efekat nestanka bora. Samim tim dolazi do duboke hidratacije, rekonstrukcije sjaja kože i liftinga. Ovom metodom se uspešno i sigurno na licu mogu tretirati očni kapci, regija oko očiju (svračije nožice), regija jabučica, brade, vilice, vrata i dekoltea.

 

Kome se preporučuje PLEXR?

PLEXR je idealan metod za osobe koje deluju umorno, ostarelo, i koje se plaše hirurške intervencije, anestezije ili komplikacija prilikom oporavka nakon hirurške intervencije. Ovaj tretman ne koristi skalpel niti laser za skidanje viška kože. Pacijent je u svesnom stanju i sarađuje sa lekarom u toku intervencije. U tretmanu nema reza, niti dolazi do promene na mišićima, već samo do odstranjivanja viška keratinocita sublimacijuma.

 

Postoje li neželjeni efekti?

Tretman ne izaziva krvarenje, modrice, ni nekrozu potkožnog tkiva. Pacijent nakon tretmana može da nastavi sa radom i drugim svakodnevnim aktivnostima. Intervencija nema za posledicu trajne ožiljke i ne dolazi do asimetrije. Ružičasta boja tretirane regije je vidljiva nekoliko dana (individualno, u zavisnosti od osetljivosti kože i pridržavanja pacijenta datim uputstvima nakon terapije), nakon čega postepeno polako dolazi do smanjenja viška i podizanja kože lica, ili očnih kapaka, u zavisnosti od tretiranih regija.

Neznatna neželjena pojava za tretiranje regije oko očiju može biti otok koji prolazi u roku od 48h.

 

Koliko je tretmana potrebno?

Za bolji i dugotrajniji efekat terapije, potrebno je ponoviti 2-3 tretmana u toku godine (najbolje u zimskom periodu), a optimalan razmak između tretmana bi trebalo da bude 1-2 meseca.