Beautin Collagen

Šta je BEAUTIN COLLAGEN?

BEAUTIN KOLAGEN je tečni kolagenski napitak obogaćen hijaluronskom kiselinom koji kao dodatak ishrani doprinosi zdravlju i lepoti kože delovanjem iznutra. BEAUTIN COLLAGEN poboljšava stanje kože, jača kosu i nokte, utiče na zdravlje vezivnog tkiva, hrskavice i zglobova i ima antioksidantska svojstva koja neutrališu slobodne radikale. U obliku je peptida za bolju apsorpsiju od strane organizma, a sadrži kolagen koji je jedini na svetu klinički ispitan, iz  čistog prirodnog izvora – riba.

Šta je prednost tečnog kolagena BEAUTIN COLLAGEN?

Klinička istraživanja* su pokazala da nakon 12 nedelja upotrebe tečnog kolagena BEAUTIN KOLAGEN, dolazi do jačanja mišićnog  tonusa za preko 30%. U tečnom je stanju za laku primenu. Konzumira se nerazređen, ili razređen u pola čaše vode,  sadrži dozer za lakšu upotrebu, nema ukus ribe i lako se vari. Postoje dva voćna ukusa: jagoda-vanila ili mango-dinja.

Šta je zapravo KOLAGEN i koja je njegova funkcija?

– Kolagen je nerastvorljivi fibrilarni protein koji je osnovni sastav  svih vezivnih tkiva organizma. Nalazi se svuda ispod naše kože i u svim zglobovima. Kolagen utiče na održavanje pravilnog nivoa vlažnosti kože, na  čvrstinu i elastičnost epidermisa.  Vremenom, kolagenske niti gube svoju elastičnost, što dovodi do  gubljenja tonusa kože i do znaka starenja, kao što su sitne linije i  bore.

Zašto je važno što je BEAUTIN COLLAGEN obogaćen hijaluronskom kiselinom? 

Kolagen i hijaluronska kiselina su dve materije koje se nalaze  prirodno u organizmu i koje imaju izuzetno značajnu ulogu za  zdravlje epidermisa, vezivnog tkiva i zglobova. Vremenom,  sposobnost organizma da proizvodi kolagen i hijaluronksu kiselinu  se smanjuje, što ima direktne vidljive posledice na koži. Prema  tome, da bi koža održala svoju elastičnost i tonus potrebno je da se  povećaju količine kako kolagena tako i hijaluronske kiseline.

Formula sastojaka BEAUTIN KOLAGENA može da utiče na  jačanje prirodne proizvodnje kolagena od strane organizma, a pošto  je obogaćen hijaluronskom kiselinom daće najbolje moguće  rezultate.

Šta je prednost što je BEAUTIN COLLAGENA u obiku peptida? 

U toku procesa varenja, ljudski organizam razlaže proteine u manje  delove (peptide aminokiselina), koje u nastavku apsorbuje i koristi u  raznim organskim procesima. Na isti način, protein kolagena treba da se razloži nekoliko puta da bi organizam mogao da ga apsorbuje. BEAUTIN KOLAGEN sadrži hidrolizovan kolagen peptan u  obliku peptida, koji je već najoptimalnije razložen da bi ga ljudski organizam apsorbovao, za bolje i efikasnije rezultate.

Peptidi kolagena se distribuiraju po ljudskom telu, posebno u  dermisu (srednji sloj) kože, i imaju sledeći dvostruki mehanizam:

– daju komponente za stvaranje vlakana elastina

– podstiču razmnožavanje fibroblasta, jačajući prirodni proces sinteze kolagena i hijaluronske kiseline od strane organizma. Hijaluronska kiselina funkcioniše dodatno i kao faktor popunjavanja kože.

Zašto  je dobar kolagen iz ribe koji je osnov BEAUTIN COLLAGENA? 

Kolagen iz ribe predstavlja čist prirodni izvor kolagena, a istraživanja su pokazala da ga ljudski organizam tako najlakše apsorbuje. BEAUTIN COLLAGEN sadrži kolagen iz ribe Tilapija, koja ima najveći sadržaj konkretnih aminokiselina u poređenju sa kolagenom iz drugih izvora. Taj kolagen ne sadrži kontaminirajuće agense, a njegova ekstrakcija  se vrši pod kontrolisanim uslovima ribolova i proizvodnje.

Čemu koriste vitamini A, B kompleksa, vitamin C i cink I zašto su važni sastojci preparata BEAUTIN COLLAGEN?   

– Vitamin C ima antioksidanska svojstva protiv slobodnih radikala i  utiče na prirodnu proizvodnju kolagena za normalnu funkciju kože,  hrskavice, desni i krvnih sudova.

– Vitamin A utiče na održavanje normalnog stanja kože

– Vitamini  B i cink utiču kako na održavanje prirodnog stanja kože, noktiju i kose  tako i na zaštiti ćelija od oksidativnog stresa, odnosno od  prevremenih oštećenja od slobodnih radikala.

Ti elementi u kombinaciji sa kolagenom i hijaluronskom kiselinom se koncetrišu u jedan integrisani kompleks lepote, koji daje hranljiv  materijal spreman za upotrebu,  a istovremeno daje i mikrohranljive  elemente, koji pomažu jačanju prirodne proizvodnje kolagena u organizmu.

Šta kažu klinička istraživanja peptana iz BEAUTIN COLLAGENA?

Klinička istraživanja kolagena PEPTAN iz ribe dokazala su da se nakon 12 nedelja korišćenja, postiže poboljšanje stanja i strukture kože.

  • PEPTANTM  povećava hidrataciju kože za 28%.
  • PEPTANTM  smanjuje žljebove na koži za 26% i sprečava stvaranje dubokih bora.
  • PEPTANTM je nakon 6 nedelja, kod 77% dobrovoljaca iz grupe smanjio duboke bore za 41%. Nakon 12 nedelja javilo se smanjenje ukupne površine bora za 17% kod 68% grupe.
  • PEPTANTM povećava gustinu kolagena  kod dubljih slojeva kože nakon 28  dana, uz ukupno smanjenje fragmentacije kolagena za 31% nakon 84  dana.
  • PEPTANTM smanjuje fragmentaciju kolagena za 31%. Kolagen je ostao na  istom visokom nivou 84 dana.
  • PEPTANTM kolagen – stepen fragmentacije kolagena na površini kao i na  određenoj dubini kože i gustina kolagena uz pomoć mernih aparata visoke preciznosti, odnosno Vivascope® 3000 i Dermcup®. Istraživanje je  sprovedeno u  Francuskoj od strane COSderma na 102 žene od 40 do 65  godina starosti koje je trajalo 12 nedelja. Primenjeno je 10.000 mg tečnog  kolagena jedanput dnevno, a merenja su vršena na početku istraživanja  (D0), 28-og dana (D28) i na kraju istraživanja 84-og dana (D84).

Šta sadrži doza od 30ml BEAUTIN COLLAGENA? 

Svaka doza od 30ml BEAUTIN COLLAGENA sadrži:

– 10.000mg hidrolizovanog kolagena PEPTANTM

– 50mg hijaluronske kiseline

– 80mg vitamina C

– 1,6mg vitamina B2

-18mg vitamina B3

– 60μg biotina

– 10mg cinka

iz čistog prirodnog izvora