DR SOTIRIS TSIOUMAS

Hirurg-oftamolog, specijalista estetske medicine

Hirurg oftalmolog Sotiris Tsioumas rođen je 5. maja 1972. u Grčkoj,  diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Modeni, u severnoj Italiji. Specijalizaciju je završio u Onkološkoj bolnici „O Agios Savvas“ gde je stekao neprocenjivo iskustvo u velikom broju obavljenih intervencija kao što su rehabilitacija kod bolesti očnih kapaka, suznog aparata i očne duplje, plastike očnih kapaka, hirurške intervencije uklanjanja katarakte ultrazvučnom metodom…

U nastavku se specijalizovao stičući diplomu Master Estetske medicine na državnom rimskom Univerzitetu Tor Vergata gde je upoznao i svog profesora Giorgio Flippi (Đorđija Flipija) pronalazača aparata Plexr, O.f.f., Vibrance sa evropskom licencom pronalazaštva. Gospodin Tsioumas je postao desna ruka profesora Flipia gde se i specijalizovao za beskrvnu hirurgiju sa Plexr aparatom za korekciju očnih kapaka, za lifting bez rezova, needle shaping, punjenje bora bez materijala, zatezanje i podizanje lica i tela, O.f.f. beskrvnu liposukciju. Predmet njegove specijalizacije su Botox, odstranjivanje izraslina, bezbolna, beskrvna i bez ušivanja korekcija očnih kapaka sa Plexr, hijaluronska kiselina  za ispunjavanje bora, mezoterapija, piling, niti, antiejdžing tela, lica, tamnih kolutova i ostalo.

Naziv njegovog diplomskog rada i specijalizacije su : „Prevencija zaraznih bolesti postoperativno kod katarakte“, odnosno „Koji su neestetski delovi  lica i kako ih izbrisati“. Realizovao je Fellowship in Advanced Photorefractive Surgery za intervencije laserom kod korekcije anomalija prelamanja.

Član je Lekarske komore Atine, Grčkog Oftalmološkog Društva,  Grčkog i Italijanskog Oftalmorekonstruktivnog društva, Italijanskog Društva za Estetsku Medicinu „A.I.M.E.“ i član je „European Academy of Facial Plastic Surgery“.

Kao lekar, jedan je od malobrojnih članova Društva za Medicinsku Estetiku beskrvnom hirurgijom Simenca, gde radi i doprinosi ustanovljenju i ekspanziji svoje specijalnosti u Grčkoj i u inostranstvu. Na posletku, osnivač je i predsednik Društva za Estetsku Medicinu i Beskrvnu Hirurgiju u Grčkoj.