DR ERMINA RIKARU STERGIOPOULOS (TABATA)

Specijalista interne medicine, gerontologije i endokrinologije

Dr Ermina Rikaru Stergiopoulos Tabata rođena je u Tokiju 25. septembra 1953. gde je završila najbolju japansku srednju školu Kyouikudai Fuzokku, nakon čega se preselila u Rumuniju. Tamo je od 1975. do 1981. studirala na Univerzitetu medicine i farmacije Carol Davila, od 1982. do 1985. specijalizirala je u Rumuniji Internu medicinu – gerontologiju i endokrinologiju. Od 1985. do 1995. nastavila je usavršavanje na Odseku za gerontologiju Tokijskog univerziteta u Japanu, a od 1995. do 2005. radila je na Odseku za hemodijalizu u Kubodžima klinici u Japanu.

U Japanu je radila i kao istraživač na odseku za gerontologiju na Tokijskom univerzitetu gde je sprovela brojne uspešne eksperimente. Njena strategija kao doktora zasniva se na tome da pokušava da zamisli da se lično suočava sa navedenom tegobom ili da u pacijentu vidi nekog člana svoje porodice. Iz te pozicije donosi odluku koji je najadekvatniji način lečenja iz perspektive efikasnosti metode, sposobnosti pacijenta da se nosi sa metodom lečenja i odgovarajućih troškova. Jedan je od najvećh svetskih stručnjaka akupunkturologa u anti-aging medicini.

Tokom svoje plodne i bogate karijere radila je širom sveta gde je savetovala i tretirala pacijente u Japanu, na Tajlandu, Grčkoj, Rumuniji, Moldaviji, Francuskoj, Kipru, Americi, Južnoj Koreji, Kini, Španiji… a među njemim pacijentima bili su čuveni svetski političari, sveštena lica, prestolonaslednici, glumci, modni dizajneri, pevači, glumci…