4P Metoda zdravog i lepog starenja

ŠTA JE ANTI-AGING MEDICINA?

Anti-aging medicina predstavlja novi način za brigu o zdravom i dostojanstvenom starenju. Preventivnog je karaktera i doprinosi uspostavljanju ravnoteže u organizmu tamo gde je ona narušena, ili služi kao podrška zdravom organizmu da dugo ostane takav.

Sve duže živimo. Svake godine se produži životni vek za tri meseca, a bolesti povećavaju kako starimo. Misija anti-aging medicine je da smanji mogućnost oboljevanja i produži i zdravstveni vek.

Svedoci smo sve učestalijih bolesti poput Alchajmerove, kardiovaskularnih, bolesti metabolizma, a invaliditet je u porastu. Zbog toga je preventivna medicina od ključnog značaja, kako bi se anticipirali budući zdravstveni problemi svih osoba. Da bi se postigla efikasnost, potrebni su novi alati, nova terapeutska sredstva, novi načini predviđanja i prevencija.

 

ŠTA JE 4P METODA U ANTI-AGING MEDICINI?

Anti-aging Metoda 4P predstavlja medicinu Lepog i zdravog starenja ili dugovečnosti (balles intégrative 4P medicine). Ovaj preventivni pristup koji se najpre odnosi na zdrave ljude, isključivo je individualan i veoma prediktivan. Zahvaljujući njemu može se odrediti koje su biološki starosti naši organi u donosu na kalendarski uzrast, ali i realno prognozirati od čega bi pacijent mogao da se razboli u narednih 5 do 10 godina.

Osmislio ju je stručni saradnik specijalne bolnice IOANNA MediGroup, predsednik Svetske asocijacije anti-aging medicine dr Claude Dalle iz Francuske.

To je u potpunosti integrativna medicina, koja obuhvata i koristi sve testove i radiologiju, genetičke testove, telomere, neurotransmitere… Ovaj pristup povezuje, vaše gene sa vašim životnim stilom i predlaže vam kako da unapredite svoje zdravlje i produžite zdravstveni vek.

 

ŠTA PODRAZUMEVA 4P METODA?

Medicinu Lepog i zdravog starenja 4P može da primenjuje samo lekar anti-aging specijalista i ona podrazumeva:

1P – PREVENCIJU bolesti i patoloških stanja organizma

2P – PREDIKCIJU ili predviđanje potencijalnih metaboličkih i funkcionalnih poremećaja

3P – PERSONALIZACIJU u kreiraju terapije koja je isključivo individualna

4P – PARTICIPACIJA koja podrazumeva aktivno učešće pacijenta u procesu terapije

 

ŠTA SU PREDNOSTI 4P METODE?

Anti-aging 4P Metoda ili medicina dugovečnosti obuhvata sve tehnologije, sva nova otkrića, a prilagođava se u realnom vremenu medicinskim publikacijama. To znači takođe da je u potpunosti individualizovana, personalizovana, zato što svi mi imamo jedinstveni genom, te stoga za svakoga postoji jedinstveno rešenje, u pogledu ishrane, vežbanja, sna, rizika, hormona, suplementacije…

 

KAKO IZGLEDA PROCES 4P METODE?

Anti-aging 4P metoda lepog i zdravog starenja obuhvata najpre domen medicine – pregled pacijenta i klinička ispitivanja, budući da naše telo dosta govori o nama (koža, kosa, mišići, jezik, zubi, nokti….).

Na osnovu prikupljenih podataka, rade se analize krvi i mokraće, ponekad i analiza ispljuvka (te tri tečnosti prikazuju različite parametre i podatke), genetički testovi, radiološke analize, ili funkcionalni deo poput VO2max. Lekar specijalista anti-aging medicine sagledava i ukršta sve parametre i savetuje pacijenta o daljoj terapiji.

Inače, genetičko testiranje nam omogućava da izbegnemo nepovoljne efekte, a princip je da se uglavnom koriste manje doze medikamenata. Naš organizam sam po sebi je fenomenalan, samo je potrebno da damo informacije ćelijama i organima, a fiziologija će se postarati da sve bude bolje i lepše.

 

ŠTA JE VEZA IZMEĐU 4P METODE I ESTETSKE MEDICINE?

Anti-aging 4P Metoda ili medicina lepog i zdravog starenja – usmerena je najpre na unutrašnje delove našeg tela, a svakako može da uveća efekat estetskih tretmana. Udruženi daju najkvalitetnije: bolje, duže i jače i zdravije rezultate. Ukoliko je postignut unutrašnji balans i harmonizacija metabolizma i rada svih organa, rezultati koje vidimo na spoljašnjosti pacijenta apsolutno su fenomenalni.

Koža lica i tela je zdravija, zategnutija, prokrvljenija, blistavija, lepša, a aplikovani materijali koji se upotrebljavaju u estetskoj nehirurškoj medicini poput hijalurona, botoksa, mezoniti i ostalih… imaju produženo dejstvo delovanja.

 

ZAŠTO JE VAŽNA 4P METODA?

Zato što ne postoje kontraindikacije, jer je potrebna svima onima koji žele da poboljšaju svoje zdravlje. Idealna je za nas kao pojedince, za našu decu i naše porodice, i društvo u celini, jer zahvaljujući njoj se smanjuje procenat invaliditeta i oboljenja.

 

POSTOJE LI NEŽELJENI EFEKTI U 4P METODI?

Ako pacijenti aktivno učestvuju, poštuju doziranje i životni stil koji im je preporučen isključivo od lekara anti-aging specijalista koji primenjuju metod 4P, nema neželjenih dejstava. Poboljšanje se brzo vidi, uz povećan komfor, manje infekcija, više energije, bolji san, ishranu, vitalnost, dobro raspoloženje, blistav izgled…